sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Päivä Tukholmassa

Kotona taas.

Perjantaina lähdettiin J:n kanssa suoraan koulusta ja tänään aamupäivällä kotiuduttiin. 
Huippureissu, vaikkei tuo viikonlopun risteilyhulina niin hirveesti meitä innostanutkaan, mutta Tukholma on vaan niin kaunis kaupunki. Ihanasti keväisempää kuin meillä täällä Suomessa. ja ihan eri tunnelma. Tietty oli huippua nähdä myös hyvää ystävää ja viettää tyttöjen hömppäilypäivää. 
 
Vaikka shoppailumahdollisuudet ja -seura olikin mitä parhaimmat ei mitään oikeen tarttunut  itselle mukaan. Paitsi tuo kuvissa näkyvä verho. Viimeiseksi ennen laivalle palaamista poikettiin Slussenissa Emmaus-kirpparilla ja sielläpä tuo kangas odotteli löytäjäänsä. Vielä ei ole tietoa mitä tosta syntyy, mutta pakko se oli kotiin raahata kun värit ja kuosi niin sykähdytti. Ja tuleepa tässä tulevaisuudessa sisustustarvettakin.

Koko tämä päivä on menny koomaillessa kotona. Reissussa rähjääntyy. Huomenna alkaa kuitenkin harjoittelu ja muutenkin uudet tuulet puhaltelee. Jännittävää.

Hyvää yötä kuitenkin nyt ja ensi viikkoon. 
Kiskis 

torstai 24. maaliskuuta 2011

Koruilua

 Pitkästä aikaa.

Viikkoon on mahtunut kaikenlaista. Asuntonäyttöjä, työhaastattelu, koulutehtäviä, remppahaaveita, opinnäytetyön suunnitelmaseminaari, töitä ja ärsyttävä flunssa. Muulle kun välttämättömälle ei sitten olekkaan ollut sairastellessa voimia. Niin, paitsi remonttiblogeissa ja sisustus- ja huonekaluliikkeiden nettisivuilla surffailuun. Siitä aiheesta sitten myöhempänä lisää.

 Lauantaina kotikylässä ystäväni järjesti luonaan korukurssin. Koska satuin sillä suunnalla olemaan, ilmoittauduttiin äipän kanssa mukaan. Kumpikaan meistä ei koskaan ole pahemmin korujen valmistusta harrastanut, mutta alkuihmettelyn jälkeen päästiin kyllä sitten hommaan kiinni.

Iltapäivän aikana sain aikaseksi - kuinka ollakkaan - kolmet korvikset. Muut pipersivät hienojen kaulakäätyjen ja rannekorujen parissa, mutta oma pitkäjänteisyyteni ei siinä tohinassa sellaiseen riittänyt. Sitäpaitsi, korviksiahan mä enimmäkseen käytän.

Ensimmäiseksi syntyi ihanan turkoosin helmen inspiroimana tällaiset korvakilluttimet.
Sitten kyhäsin pikapikaa kokoon nämä. Jotain nämä ois kaivannu lisäksi, mutta kun ei mitään sopivaa (siitä satojen helmien ja hörhelöiden valikoimasta) tuntunut  löytyvän, jäivät ne näinkin pelkistetyiksi.  
Kun olin jo ajatellut lopettavani koruilun, löysinkin jostain "jämälokerosta" nuo syksyiset lasihelmet. Väritys ei voisi enempää kolahtaa mun makuun. Kesän kaipuuseen nämä ei kyllä sovi, mutta kesän jälkeen tulee aina syksy ja sitten nämä on varmasti kovassa käytössä.
Aijaijai, miten selvästi näkyykään huonosti kiinni puristettu lenkki. Täytyypä väännellä sitä vähän.
Seuraavaksi täytyykin laittaa pakkaillen. Huomenna suunnataan J:n kanssa suoraan koulusta Tukholmaan. Tyttöjenviikonloppu päivä Tukholmassa -risteilyllä here we come!
Takatalvesta huolimatta aurinkoista loppuviikkoa kaikille!
Kiskis



torstai 17. maaliskuuta 2011

Akkarikorit

Opparin etätyöskentelypäivä tuli kuin tilauksesta. Tässä kurkkukivussa ei olisi yhtään huvittanut mennä istumaan kouluun millekään luennolle. Päivä on siis mennyt läppärin kanssa sängyssä - opparin suunnitelmapaperia muotoillen. Ensi viikolla ois sitte seminaari ja suunnitelman lähetys hyväksytettäväksi. Iiks!

Saa mennä aika pitkälle taakse päin jos haluaa löytää blogistani jotain itsetehtyä. Siis paitsi ruokaa.
Syynä siihen on se, että on kauhean vaikea virkata samalla kun istuu läppäri sylissä ja lukee ja kirjoittaa ja lukee ja kirjoittaa. 
 
Lisäksi en ole halunnut esitellä vain yhtä koria, vaan olen säästellyt intoani, kunes kaikki kolme on koossa. Eilen vihdoin sain koukuteltua viimeisenkin kolmikosta valmiiksi.

Meidän makkarin hyllylle on kasvanut vinot pinot sarjakuvalehtiä. Ei varsinaisesti kauheen kaunista, kun alati kasvavat lehtikasat on retkottanut kirjavina hyllyllä. Se matonkudetilaus kuitenkin ratkaisi ongelman ja koukuttelin lehdille omat, makkarin väreihin sopivat korit. 

Matonkudetta jäikin vielä, eli postiluukusta vielä tupsahtamattomillekin lehdille on paikka valmiina, kun nuo korit täyttyvät. Ja virkkailuhan on siitä kivaa, että noitakin koreja voisi vielä tarpeen vaatiessa jatkaa ylöspäin.

Seuraavaksi laitankin tilaukseen luonnonvalkoisen matonkuteen. Säilytyskorien tarve on loputon.

Tänäänhän on jo torstai? Hip hei! Huomenna suunnataan viikonloppuun.
Kiskis

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Nisunen

Yksi suosikkilukijani (äiti) vihjaisi odottelevansa sitä aikaisemmin mainitsemaani pullareseptiä ja koska viime päivinä mun elämä on sisältänyt  vaan  koneella istumista mallilla  "etsi tutkimus - lue tutkimus - kirjoita tutkimuksesta", niin tänään ei mun ajatus taivu muuhun kuin taikinareseptin kirjoitukseen.

 
Resepti on se, mitä meillä töissä käytetään. Tosin, kun töissä tehdään neljän litran taikina, niin kotikäyttöön olen pienentänyt annostusta vain litraan. Litrankin taikina on suuri, ja tätä voi vielä pienentää puoleenkin ihan hyvin, ellei halua täyttää pakastintaan pullilla.

Tarvitaan siis:
1l maitoa
1dl vettä
100g eli 2 palaa hiivaa
2,5 dl rypsiöljyä
vajaa 500g sokeria
1/4 dl kaardemummaa
vajaa 1 rkl suolaa 
(voi laittaa myös paljon vähemmän)
noin 2 kg vehnäjauhoja

 Kaada kulhoon lämmin vesi ja maito. Liota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon öljy, suola, kaardemumma ja sokeri. Sekoita jauhoja mukaan pikkuhiljaa ja tunnustele taikinasta oikea tuntuma. Pullataikina on sopiva, kun saat vaivattua siitä yhtenäisen palluran ja sormella painaessa taikinan pinta joustaa silleen mukavasti eikä taikinaa tartu sormeen. (Hih. Tosi ammattimaista kuvailua)
Töissä taikina leivotaan saman tien ja annetaan sitten nousta huoneenlämmössä (lue: kuuman kahvilakeittiön  lämmössä) ja laitetaan hiukan nousseet pullat nostatuskaappiin odottamaan paistoa. 

Kotosalla kuitenkin on eri systeemit ja nostatan taikinaa kulhossa lämpimässä liinan alla tuplakokoiseksi, leivon sitten pulliksi, annan pullien vielä nousta liinan alla ja sitten paistelen. Kotipaistosta en osaa sanoa hirveästi. Uunista ja pullien koosta riippuen noin 225 astetta ja 10 min. Pulla on kypsä kun se on kauniin kullanruskea. Voit nostaa pullaa hiukan ja tarkastaa että pohjakin on paistunut ruskeaksi.
Voisilmäpulliin painetaan kananmunalla voitelun jälkeen voikimpale (tai -nokare, riippuen minkä kokoisen voisydämen haluaa) keskelle syvälle pullaan ja täytetään syntynyt kolo sokerilla.
 
Näissä puusteissa välissä vasemmalta oikealle: pelkkää omenahilloa, omenahilloa ja kanelisokeria, pelkkää kanelisokeria. Niin ja tietysti kaulittu taikina on voideltu sulatetulla voilla. Rullataan, katkotaan, painetaan puustiksi, voidellaan, raesokeritetaan ja laitetaan uuniin paistumaan. Niin ja tietty myös syödään. Heh heh.

Kuvat on otettu alkuvuodesta, kun leivoin Puerto Ricosta Suomen pakkasiin palanneelle Kultsille lupaamani pullan. Ja pari muutakin pullaa.
Itseasiassa noita kanelipuusteja taitaa olla vieläkin pakkasessa.
Voi kumpa siellä oliskin joku normipulla, jonka voisin syödä, eikä vaan noita kaneliallergikon kauhuja. Nyt maistuisi nimittäin lämmin pulla j kylmä maito lohdutukseksi. Kurkku on kipeä ja olo hiukan kuumeinen. Kumpa tässä nyt ei vaan kipeeksi tulis.

Melkoisesti sitä sit kuitenkin jaksaa satuilla kun innostuu.
Jos kokeilette reseptiä, niin olis kiva saada kommenttia siitä, mitäs tykkäsitte ja oisko jotain parempia taikinaehdotuksia.

Palaillaan.
Kiskis

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kevään pauloissa

Vaikka ulkona ei tänään ainakaan täällä tuntunut kauhean keväiseltä,
niin silti tämä tuleva kevät kutkuttaa mua mukavalla tavalla.

Kaikkea uutta ja ihmeellistä on tuloillaan.
Tuskin maltan odottaa.

Vietin aamupäivän pedissä löhöillen vaikka heräsinkin jo tottumuksesta seitsemän pintaan.
Opiskeluntäyteisen viikonlopun jälkeen teki hyvää vain loikoilla ja nousta sitten vasta puolen päivän maissa aamupalalle. Kun ei kerran mitään pakollistakaan tekemistä ollut.

Aamupalaa tehdessäni tipahti päivän posti luukusta sisään. Laskujen ja mainosten joukossa oli Elloksen kesäkuvasto. Sain siis aamupalalleni luettavaa ja kevään ja kesän ikävä vain yltyi.

Jo varhain teini-iässä tykkäsin rengastella tussilla kaiken maailman kuvastoista lempparini.
Vaikka mitään en aiokaan tilata, tartuin taas tussiin ja merkkailin asioita joita olisin voinut itselleni kuvitella.
Kuvasto on täynnä toinen toistaan kevyempiä ja romanttisempia röyhelöitä ja pastellisävyjä, puhumattakaan korkkareista, ja eniten mua liikuttaa karkkiväriset tennarit ja hupparit? Kyllä. Olen just niin peruspukeutuja enkä todellakaan voisi kuvitella päälleni mitään hattaraunelmia tai kukkakuoseja. Pitsitoppikin on vähän siinä ja siinä, mutta jokin siinä viehättää.
Kotiin kelpaisi keväinen ilme ja kasa uusia ihanan värisiä pyyhkeitä.
Kuin myös söpö torkkupeitto ja mukava rahi. Näitä en kuitenkaan lähtisi kovalla hinnalla tilailemaan, vaan mieluummin tartun virkkuukoukkuun itse. Rahin tekisin aavistuksen vaaleampana, tai reippaasti tummenpana. Ja isoäidinruutu-peitto on ollut haaveissa jo pitkään - kuitenkin turkoosin sävyisenä.

Sellaisia ihanuuksia ja inspiraatiota tähän unelmarikkaaseen päivään.

Ihana päivä sai ilahduttavan illankin, kun pikkupoikien kanssa kaikki sujui mukavasti ja Perfekt Bodyssa jaksoin setin aiempaa suuremmilla painoilla. Eilisen leffakarkkimässäyksen jälkeen ei myöskään yhtään haitannut, että illan liikutusten jälkeen uusi leluni näytti tällaista lukemaa.
Toivottavasti loppuviikkokin sujuu yhtä onnellisen iloisissa merkeissä sekä mulla, että teillä.

Nyt hyvää yötä.
Kiskis

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Viikonlopun pienet valinnat

Heippa.

Olen pysytellyt pari päivää hissukseen kahdesta syystä.
1. On ollut kiireistä.
2. Pieni "hiljainen hetki" oli mun mielestä paikallaan viimepäivien tapahtumien takia.

Kiirettä on pitänyt, sillä vaikka alkuviikosta olikin aikaa korjailla yövuoron aiheuttamia unirytmiongelmia, niin loppuviikosta onkin ollut joka päivä koulua. Kirjaimellisesti: jo-ka päi-vä.

Oltiin nimittäin tt-ystäväni J:n kanssa jossain mielenhäiriössä ilmoittauduttu avoimen amkin kautta koulun kurssille. Kurssille, joka toteutetaan kahtena viikonloppuna ja tänään oli se ensimmäinen viikonloppu. Ei se sillälailla kuitenkaan paha mielenhäiriö ollut (vaikka mulla jo vapaavalintaisten kurssien opintopisteet onkin täynnä), kun tuo kurssi pitää sisällään tosi hyödyllistä ja mua kiinnostavaa asiaa. Harmi että J sai mahataudin juuri täksi viikonlopuksi ja joutui jäämään leikistä pois.

Viikonloppu on siis kulunut koulun liikuntasalissa temmeltäen. Eiliseen kahdeksaan tuntiin kuului pienen teoriaopetuksen lisäksi erilaisia hippaleikkejä, viestejä, rakennuspalikoilla puuhailua, pölyhuiskilla, maalausteloilla ja pensseleillä toisten hieromista, patsaiden rakentelua palloista, hyppynaruista, ämpäreistä ynnä muusta ja ynnä muuta. Tänään olikin vuorossa seinien tunnustelua, kurottelua, puukalikoiden soittoa, selkään piirtämistä, vilunväreitä, huluhulavanteita, palikkapohjapiirustuksia ja -kuvia, postiljoonileikkiä ja temppuratoja.
Noin niinkuin pienen osan mainitakseni.

Tuntuu kuin olisin täyttynyt ideoista.
Ihan huippu opettavaa.
Ihan huippu hauskaa.
Ja ihan huippu uuvutavaa.

Eilen nukahdin jo hyvissä ajoin sohvalle ja siirryin siitä sulavasti yöunille. Aamulla kuitenkin väsytti vielä hirmuisesti ja nyt on veto ihan pois.  Seuraavan kerran tätä lystiä on luvassa sitten huhtikuussa. Onneksi huomenna ei ole aamulla mitään. Illalla tosin sitten taas pelejä ja leikkejä - tällä kertaa oikeasti lasten kanssa.


Kultsi vei kameran mennessään, joten tänään ei tule mitään mun laadukkaita kuvatuksia.
Lasten liikkuminen on kuitenkin ollut viikonloppuna niin vahvasti mun ajatuksissa, että jaan vähän mietittävää tännekin. Ei sen puoleen etteikö video aikuisiinkin sopisi.



Tämän illan valintani on kuitenkin sohva Idolsin, Sinkkuelämää-leffan ja karkkipussin kanssa.

Parempia valintoja ensi viikkoon kaikille ;)
Kiskis



PS. Jos jotakuta kiinnostaa miksi moinen toiminta amk-kurssilla, niin vastaus löytyy googlesta sanalla psykomotoriikka.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Lohduksi


Aina kun joku poistuu tästä maailmasta - tavalla tai toisella - tämä kappale soi päässäni.

Tänäänkin se soi.
Se tuo lohdutusta.

<3 Kiskis

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Myöhäislaskiaispullat

"Jos tahdot pulleaksi tulla, ota pulmaan pulla."
Runonpätkä on tuttu lapsuudesta ja tulee aina mieleen pullaa puputtaessa.

Runon totuuspohjasta välittämättä meillä on tänään syöty pullaa. Kyllähän laskiaisena nyt pitää laskiaispullia saada ja koska meiltä jäi yhteinen laskiainen kokematta, niin pullatkin syötiin vasta tänään.
 
Nyt onkin sitten turvonnut olo. Pari pullaa popsittiin per nenä ja loput pääsivätkin pakkaseen odottamaan seuraavaa pullahetkeä. Mutta mitä tehdä ylimääräselle kermavaahdolle? 

Pullan ja mun suhteesta sen verran on pakko kertoa, että pullan leipominen käy kyllä jo ihan rutiinilla. Kahvilassa työvuorossa tehdään kerraltaan 4 litran taikina ja yksi peruspulla painaa paistamattomana noin 120 grammaa. Kokemus tuo varmuutta tässäkin asiassa, eikä paljon pullan leipominen jännitä. Ainoa ongelma tuntuu olevan, että kun työkseen pyörittelee aikalailla suuria pullia, niin kotona onkin vaikeaa pitää pullat maltillisen kokoisina.

Töistä olen ottanut kotikäyttöön pullataikinan reseptin. Tänään kuitenkin testasin toisenlaista reseptiä, johon tuli kananmunaa ja kaikkea. Hyppäsin oikeen ulos mukavuusalueeltani tällä kokeilulla ;) 

Jo  taikinan nouseminen ja leipomistuntuma oli ihan erilaisia kuin vakiotaikinassani. Ja uunissa pullat halkeilivat hyvyyttään. No, ei sentään hyvyyttään, sillä kuivempia pullia en ole ikinä leiponut. Kultsikin sanoi, että olis pitänyt jättää raesokerit pois ja laittaa juustoa väliin niin olis tullut hyvä sämpylä. Onneksi ne tuli nimenomaan laskiaipulliksi niin se kermavaahto ja murskatut mansikat pelasti tilanteen. Eikä ne pullat nyt syömäkelvottomia ollut. Sen verran kuitenkin opin, että ei ole mun vakkaritaikinan voittanutta. 

Sellainen pullan lyhyt oppimäärä tänään.
Joku kerta vielä jaan tänne sen mun vakioreseptin.

Kultsi lähti sulattelemaan lätkätreeneihin
ja  mä oppoudun pullanpulleana sohvalle opparikirjojen kanssa. 
Palaillaan.
Kiskis

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Hyvää *päivää!

Hyvää naistenpäivää kaikille ihanan ainutlaatuisille naisille!

 Paitsi että tänään on naistenpäivä niin tänään on myös yhden ihanan naisen syntymäpäivä. 
Onnea siis vielä ihanalle Anskulle erikseen 
ja tuplasti muita naisia enemmä!!
 
Niillä miehillä, jotka eivät naisiaan vielä tänään ole hemmotelleet alkaa olla kiire.

Muakaan ei kukaan tänään ole hellinyt. 
Eikä hellikään kun Kultsi tulee kotiin vasta huomenna.
Meidän täytyykin varmaan ottaa huomenna käyttöön itänaapurista tuttu tapa.
Venäjällähän juhlitaan vielä huomennakin naisia, 
niin kaikki miehet jotka tänään unohtivat kukittaa ja helliä naisiaan saavat vielä toisen tilaisuuden.

Ehkä mäkin saan huomenna kukkia tai jotain kivaa (Vink Vink), 
mutta tänään mun  täytyy kyllä itse helliä itseäni.
Ihanan hot pilateksen jälkeen herkuttelenkin marjoilla ja jäätelöllä.

Kiskis

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Yö liukuhihnalla

Viime yönä mun silmien ohi liukui aika monta laskiaispullaa.

Yön aikana valmistettiin 100 000 pullaa ja lähetettiin matkaan vietäväksi kauppoihin ja sieltä makennälkäisten ihmisten suuhun. Valtaosassa niistä pullista on mun asettelema lakki tai ripottelema tomusokeri päällä.

Oli aika erilainen yö kuin koskaan aikasemmin. Mutta nyt sekin on koettu. Ison tehtaan liukuhihnatyö. Kaikkeen sitä tuleekin suostuttua. Ei musta ehkä olis tekemään tota joka päivä useita vuosia - ei ehkä edes yhtä kesää. Kuitenkin tollasena keikkaluonteisena kokeiluna se oli ihan hauskaakin.

Työporukka oli rento. Vaikkakin aamun puolella hiljainen. Kaikkia taisi vähän väsyttää. 
Kuudelta lähdettiin uusien työkavereiden kanssa yhtämatkaa kotiin. Yritettiin pitää toisiamme hereillä, ettei kukaan aja oman pysäkkinsä ohi.

Näin unta liukuhihnatyöstä. Ylläri. 

Heräilin puoliltapäivin päivänvaloon ja sitten uni ei tullutkaan enää. Lavan lihaksissa tuntuu, että jotain on viime yönä tehtykin. Se iso tomusokerisiivilä on loppujenlopuksi aika painava, kun sitä liikuttelee siinä linjaston yllä monta tuntia. 

Ja se hattujen asettelukin on aika haastavaa. Samaa liikettä koko aika kun pullat vilistää riveissä ohi ja jokaiseen täytyy ehtiä laittaa hattu nätisti päälle. Aivoja ei liiemmin tarvita. Silmissä vaan vilisi kun lopetti.

Yhtään pullaa en syönyt, vaikka olisi saanutkin. Jostain kumman syystä ei vaan tehnyt mieli. Kaikki vaatteet meni pyykkiin kun ne tuoksuu ihan ällölle, sokerille.  Vaikka oli suojavaatteet päällä.

Nyt pitäisi lähteä liikuttelemaan pikkupoikia - ja omakin jumppa olisi illalla. Mahtaakohan se tanko nousta minnekään tällä selällä?

Tällaista jaoin tänne tänään.
Palataan taas.
Kiskis

PS. Kuvat ei ole viimeyöltä, vaikka aika hyvin osuukin tunnelmaan.

täältä
täältä


sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Uusi lelu

Täytyyhän mullakin oma tekninen lelu olla kun Kultsilla on kaikenmaailman iPhonet ja muut.

Olen jo pitkään haaveillut sykemittarista avuksi lenkkeilyn ja treenaamisen seurailuun. Säästellyt sen hankkimista varten senttejäni ja yrittänyt miettiä ja selvittää sopivaa mallia.
Ostamista olen kuitenkin jahkaillut. Suurimmaksi osaksi kai hinnan takia.

Kannatti jahkailla, sillä tänään kävin hakemassa omani pois Itiksen "hinnat kuutamolla"-päivien tarjouksesta. Ainakaan toistaiseksi laite ei ole tuntunut liian monimutkaiselta. Saapa nähdä olenko eri mieltä huomenna kun pääsen tositoimiin. En malttaisi odottaa huomisen jumppailuja.
 

Kultsi lähti kotikylään ja mä tosiaan tonne Itikseen.
Tarkoituksena oli hakea tuo sykemittari, katsastaa yhdet tennarit ja ostaa Kultsillekin jotain tarpeellista... 

Onhan se nyt suurta itsepetosta multa väittää itselleen menevänsä vain täsmäostoksille ostoskeskukseen joka on täynnä kivoja liikkeitä ja hyviäkin alennuksia. Haluamiani tennareita ei enää ollut ja tarkemmin tarkasteltuna Kultsille kaavaillut ostoksetkin jäi hyllylle, mutta kyllä mä silti rahalle käyttöä löysin kierreltyäni aikani muissakin liikkeissä. 

Mutta hei, eihän ole paha jos urheiluliivejä tarvitseva saa samalla hinnalla toisetkin kivat  liivit ja sattumalta löytyneet unelmien farkut päätyvät ostoskassiin alehintaan? (Pakko mainostaa hiukan. Olin niin äimänä Changen ihanan luonnollisesta ja loistavasta palvelusta.) Ja jäihän mulla siis periaatteessa siihen sykemittariin varattua rahaa yli, kun oli niin hyvä alennus mittarissa.

Että sellaista ostosten esittelyä ja itselle vakuuttelua tänään.

Ulkona on ihana auringonpaiste ja tahtoisin lenkille, mutta parempi painaa pää tyynyyn ja yrittää vähän nukkua ennen yövuoroa.

Nauttikaa aurinkoisesta sunnuntaista!
Palataan ens viikolla.
Kiskis

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Vatsa pömpöllään

Hei ette usko. 
 Mulla oli niin kauhea morkkis noista eilisistä kuvista että voi moorjens.
Tuo huppari tuli jopa mun painajaisuneen, jossa mun kotiin, joka oli omakotitalo autralialaisen havumetsän keskellä (????), hyökkäsi joukko punaoransseihin fleecehaalareihin pukeutuneita teinejä konekiväärien kanssa. Heräsin omaan huutooni aamulla, kun unessani niin hirmuisesti taistelin niitä hirmuja vastaan. Okei, ei jännityselokuvia ja vaatepähkäilyjä ennen nukkumaanmenoaikaa.

Tänään päivä on pyörinyt aikalailla syömisen ja siivouksen ympärillä.
Käytiin päivällä sen verran kävelyllä tuolla kauniissa ulkoilmassa (ja hyisessä tuulessa) että haettiin Alkosta pullo valkkaria. Kultsi nääs sai päähänsä valmistaa risottoa. Ja mullehan se sopi. Risotto onkin lähes ainoa muoto missä pystyn viinin hyväksymään osaksi ruokavaliotani.

Haettiin siis kipinkapin risottoviini ja tultiin kaupan kautta kotiin kokkailemaan.
Siis Kultsi kokkasi ja mä yritin vähän siivoilla. Syömisen jälkeen siirryttiin mahat pystyssä sohvalle katselemaan mun lapsuuden idolia - Pocahontas tuli tänään perheleffana telkusta.
Mistä on hyvä risotto tehty? -Riisistä, broilerista, valkkarista ja sahramista sekä parsakaalista, sipulista ja pinaatista.

Jälkkärivastuu on aina mulla ja tänään jälkkärinä olikin uunijäätelöä mansikoilla. Överimakeaa herkkua. Ylläriylläri että mun valitsemaan jälkkäriin liittyy jotenkin jäätelö.

Kultsi lähti kattomaan lätkää ja mä tästä jatkan kohta siivoilua (kunhan tää pömpötys tästä kohta laskis) ja  taidan olla niin tylsä, et siivottuani vietän loppulauantain koulutehtävien parissa. Jiihaa.

Ihanaa lauantaita kaikille.
Syökää vatsanne täyteen ja nauttikaa viikonlopusta.

<3 Kiskis

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Crazy orange

Arvoin miljoonaan kertaan laitanko nämä kuvat tänne vai en. 
Onko liian "teiniä" laittaa blogiin omia naamakuvia asukuvina? No, ehkä on, mutta antaa olla sitten. 

Mulla on uusi ihana hupparifleece. 
Rikoin ostostelukieltoa ja tilasin oranssin lämmikkeeni Stadiumin verkkokaupan tarjouksesta.

Tiistaina keskustassa pyöriessä poikkesin noutamassa pakettini. Siitä lähtien se onkin ollut päällä joka päivä tällä viikolla.
Kultsi nimittää mua appelsiiniksi tämä päällä (kuinka imartelevaa). No, onhan se räikeän oranssinpunainen. 

Hupparissa on kuitenkin kaikki mitä hyvässä hupparissa mun mielestä pitääkin olla. Nimittäin pituutta (niin että pylly peittyy), iso huppu, korkea kaulus, lämmin ja pehmoinen materiaali, taskut ja sellaiset peukkupaikat hihoissa.

Täydellinen sellaisille koulu- ja työpäiville (viikoille) kun ei oikeastaan huvita juuri panostaa pukeutumiseen ja tekee mieli vaan upota jonkin mukavan ja turvallisen uumeniin. Turvapaita. Sepä se.
Kyllähän tuo väri piristää.
Ja innostaa hulluttelemaankin näköjään.

Jos vaikka viikonloppuna tulis syytä pukeutua vähän paremminkin.

Heippa taas.
Kiskis

torstai 3. maaliskuuta 2011

Homemade Pizza

Heräsin tänään valoon. 
Aurinko tosin ei paistanut vaan meidän uusi sarastusvaloherätyskellohommeli.
Linnunlaulua ja pikkuhiljaa kirkastuvaa valoa. Josko sillä reseptillä saatais meidät heräämään virkeämpinä pimeinä aamuina.
Uudesta herättäjästä huolimatta odottelen innolla niitä oikeasti aurinkoisia aamuja.

Tänään herkuteltiin pitsalla. Meidän herkkupitsaan tehdään omasta taikinasta pohja, päälle chilistä tomaattimurskaa, ananasta, kanaa, pinaattia ja mozzarellaa. Lisäksi päälle tuoretta rucolaa. 
 
Sellainen "kevyt" päivällinen-iltapala -yhdistelmä.
 

Mun mielestä paras pizzapohja syntyy näin:


Ainekset:
2,5 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa / puol pussia kuivahiivaa
7 dl jauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola.
Liuota hiiva veteen. / Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veteen.
Laita kuusi desiä jauhoja laakeaan astiaan ja tee keskelle kuoppa. 
Kaada kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. 
Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. 
Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.
Kohota taikinaa lämpimässä noin tunti.
Kauli valmis taikina pellilliseksi.
Pohjasta saa rapean kun on lämmittänyt uunipellin uunissa jo valmiiksi ja laittaa valmiin pohjan siihen.
Levitä kastike pizzpohjalle ja asettele päälle täytteet ja juusto. 
Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja reunat ovat saaneet väriä.

Taidanpa hakea vielä yhden palan.
Heippa!
Kiskis

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kevään merkit

Eipä mennyt tänäänkään ihan putkeen. Menin kyllä ajoissa kouluun, mutta väärään kouluun.

Jep, täällä tämäkin on mahdollista. Enpä huomannut lukkarista tarkastaa missä toimipisteessä luennot pidetään ja kun saavuin koululle eikä luokkalistassa ollut mun luentoa niin alkoipa epäilys heräämään. Kipitin kirjastoon koneelle katsomaan lukkaria ja niinhän se oli, että väärässä paikassa oltiin. Matkaan olisi kulunut joku 40 min. niin enpä jaksanut lähteä enää minnekään. Jymähdin sinne kirjastoon sitten keräilemään lähdekirjoja opparia varten.

Sepä siitä kuitenkin. On jo toinen päivä maaliskuuta ja sen kyllä huomaa. Villakangastakki alkaa olla päivällä liian kuuma ja hiukan jo nakottais kaivaa kevätkenkiä ja -takkeja varastosta esiin. Ihanaa! Oikeita kevään merkkejä.

Eksyin ihailemaan kevättakkeja netistä ja tässä suosikkini. Vaalea on Stoccalta ja musta Bubbleroomista. Kevättakkeja en kuitenkaan tarvitse, sillä muistaakseni varastosta löytyy pari ihan kivaa.



Uuden talvitakin sen sijaan olen ajatellut hankkia. Tosiaan vähän myöhässä tähän talveen, kun nuo lumet tuntuvat sulavan kovaa vauhtia ja kovimmat pakkaset on kai takana. Mutta ensi talveksi tarvitsen ehdottomasti uuden talvitakin. Kaikki nykyiset talvitakkini on ostettu lukioaikana tai aikaisemmin - ja siltä ne alkavat näyttääkin. Kultsi on säännöstellyt mun takkien hankkimista, kun yhteen aikaan  mulla kuulemma oli ihan liikaa takkeja. Tänä talvena tuo kuitenkin myönsi, että takkikiellon on aika loppua ja nyt mulla on lupa hankkia uusi.

Takit bongailin Ellokselta ja aika hyvään hintaan. Muut paitsi oikean yläkulman takki on Espritin. Espritin takeista monet olikin puoleen hintaan alessa. Odottelisko ensi syksyyn vai hankkisko talvitakin ensi vuodeksi nyt aleista? Hmm..


Sellaisia pohdiskeluja tähän iltaan.
Toivottavasti huomennakin aurinko paistaa.
Kiskis

Pikkukaupungin tyttö

Huomenta. 

Eilen olin töissä yhteentoista ja kotona tietty vasta puolenyön aikaan. Nukkumaanmenoaika siis vähän venähti, mutta aamulla oli heräiltävä aikaisin kirjoittelemaan koulutehtäviä. Nyt kun ne on hoidettu, ajattelin tänne kirjoitella ja ehtiä vielä ottaa "päiväunetkin" ennen kouluun lähtöä.


Eilen oli melkoinen päivä. Tulipa taas todistettua, että en mä vielä kolmen vuoden jälkeen ole helsinkiläiseksi muuttunut. Eksyin nimittäin Kamppiin. Tai siis jonnekkin välille Kamppi - Hietalahden kauppahalli etsiessäni Ruoholahdenkatua. Noloa. Olin puoli tuntia myöhässä kasvohoidosta ja naamasta kirkkaan punainen paitsi noloudesta myös keskustan kaduilla juoksemisesta. Että näin. 

No, onneksi kasvohoidolle oli kuitenkin aikaa ja sekä mun mieli että iho rauhoittuikin sitten sen tunnin hoitotuolissa köllöttelyn aikana. Sieltä kiiruhdin Kultsin kanssa lounaalle meidän lemppari kiinalaiseen ja sitten loppupäiväksi töihin. Töissäkään ei tietty saanut rauhoittua, kun iltaan kuului mm. pingistä ja Sing staria.


Sellainen on siis päiväkirjamerkintä eiliseltä.
Onneksi tänään on vain koulua ja koulutehtäviä.

Palaillaan taas.
Kiskis