lauantai 11. helmikuuta 2012

Aletekstari oikeassa kännykässä oikeaan aikaan

"Kehtaan. En kehtaa. Kehtaan. En kehtaa. No mitä kehtaamista tässä nyt muka on? Kehtaan nyt sitten." 

Aina välillä käyn vastaavan sisäisen kamppailun päässäni ennen kuin uskaltaudun julkaisemaan jotain postausta. Tällä kertaa kyseessä on sellainen pohdinta, että kehtaako sitä nyt julkaista turhanpäiväistä pohdintaa ja huonolaatuisia kuvia tavallisista kenkäostoksistaan. Päätin kuitenkin kehdata, kun toisena vaihtoehtona on päivän sämpyläleivontaoperaatio jonka mämmäsin niin että siitä ei kannattaisi varmaan edes mainita. Ja koska miehet metelöi kellarissa ja mua ei huolittu mukaan, kun jonkun pitää lämmittää ruoka (+siivota asuintilat) on mulla aikaa vähän kirjoitella turhia. (Huomaakos kukaan pientä siivouksen välttelyä?)

Eli siis kengät. Talvisaappaat. 
Taisin vanhassa blogissa esitellä edelliset talvikenkärakkauteni. Olen sitä sorttia, että mielestäni talvella ei kauhean montaa kenkäparia tarvittaisi. Jotkut hyvät, kivan näköiset ja lämpöiset ihmisten ilmoille ja toiset mukavat ja lämpöiset pulkkamäkeen ja muihin talvisiin tarpomisiin. Tänä talvena olen kuitenkin ollut erityisen hyvin varustettu, kun valikoimissani on ollut jopa kahdet ihmisten ilmoille kelpaavat talvisaappaat: yhdet mustat (ne aiemmin esitellyt edellissyksynä hankitut) erityismukavat talvisaappaat, vaalean beessit superlämpöiset Riekerin talvisaappaat (viime syksyn aleostos). Lisäksi omin itselleni talokaupoissa äitini vanhoja mutta vielä hyviä talvikenkiä lumitöitä ja talvisia kävelylenkkejä ajatellen. Talvikenkiä siis periaatteessa riittää, mutta pääasiassa jalkaan on aina päätyneet juurikin ne mustat saappaat.

Jokainen varmaan tietää sen harmistuksen joka tulee kun lempikengät on jo pitkään osoittaneet uhkaavia merkkejä vetoketjun pettämisestä ja sitten, vaikka olisit jo viikkokausia avannut ja sulkenut ko. vetskarin erityisvarovaisesti, niin yhtenä kiireisenä aamuna se vetskari sitten päättää sanoa itsensä irti ja jäät kenkäpuolena surkuttelemään kohtaloasi. Onneksi mulla tuona aamuna oli ne beessit Riekerit varakenkinä niin ehdin töihini.

Alkuun ajattelin kiikuttaa kengät suutarille vetskareiden vaihtoon (joo, sen toisenkin kengän vetskari veteli viimeisiään) mutta mulla on sellasista toimenpiteistä hieman huonoja kokemuksia enkä tiennyt olisiko moinen vain rahan ja ajan haaskausta. 

Onnekseni samalla viikolla kännykkään ilmestyi pelastava tekstiviesti. "Kaikista aletuotteista -50% hinnasta pois." Vaikka olin päättänyt että pitäisin nettikauppataukoa ainakin kesään asti, oli tähän tarjoukseen tartuttava kun valikoimista löytyi omaan makuun sopivat nahkaiset talvitossut 120€ alennettuna noin kuuteenkymppiin. Sain siis korvaavat talvikengät itselleni kolmellakympillä (+toimituskulut).

 
Kipaisin tänään hakemassa paketin kotiin ja mallailin kenkiä sisällä. Hyvältä vaikuttaa. Katsotaan minkä tuomion annan ensimmäisen ulkokokeilun jälkeen. 
Nyt huudan remppaajat syömään.
Palaillaan!

Kiskis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti