maanantai 6. helmikuuta 2012

Kodin hoitoa varten

Kodinhoitohuone. 

Kodin hoitoa ennemmin kodinhoitohuoneessa kyllä hoidetaan pyykkejä. Taas engelsmannit on olleet tässä spesifimpiä ja nimenneet huoneen laundry roomiksi. Kuten jo aiemmin totesin, on kodinhoitohuone ensimmäisiä kellariin valmistuvia huoneita. Kodinhoitohuonettahan tässä huushollissa ei aiemmin ollutkaan ja nyt sille on tehty oma tilansa poistuneen öljysäiliön paikalle. (Niin iso se öljysäiliö tosiaan oli, että sen vaatimasta tilasta + pienestä pätkästä käytävää saadaan ihan säällisen kokoinen kodinhoitotila)

Nyt rempan edetessä olen sitten ruvennut pyörittelemään mielessäni kodinhoitohuoneen mahdollisia sisuksia. Meidän kodinhoitohuoneessa ei lakananoita säilytetä - sitä varten on lakanakaappi makkarissa - eikä myöskään pyyhkeitä, joiden paikka on suihkun pukkaritilassa ja käsipyyhkeillä vessojen kaapeissa. Myöskin puhtaat vaatteet olisi tarkoitus aina kiikuttaa vaatekaappiin asap. 

Kodinhoitohuoneeseen jäävät siis ainoastaan likapyykki, kuivuva pyykki, silitystä odottava pyykki sekä pesu- ja siivousaineet yms. pikkutavara. (Siivouskaappejakin tahdon joka kerrokseen omansa ettei aina tarvitse lähteä hakemaan pölyrättiä kellarikerroksesta kun pyyhkii yläkerrassa hyllyjä.) Valtavia määriä kaappitilaa ei siis tarvita - ja uskottelen itelleni että mikäli kaappi- ja pinoamis-/laskutilaa on tahallisesti rajallisesti ei suuria pyykki-/silitys-/viikkausvuoria pääse syntymään.

Koska en kaipaa kodinhoitohuoneeseen mitään varsinaisia kaappikokonaisuuksia olen yhä enemmän alkanut ajattelemaan, että tuollaiset seinäkiskoihin kiinnitettävät muunneltavat hyllyt olisi ehdottomasti paras ja kivoimman näköinen ratkaisu. Kevyt, ilmava, edullinen, käytännöllinen, eikä liikaa rojua kaapinperukoihin keräävä. Kaikelle olisi paikkansa koreissa, koukuissa, henkareissa ja hyllyissä + paljon kuivaustilaa ja joku seinäteline silityslaudalle.

Kollaasin kuvat on kaikki löydetty menetelmällä "google" hakusanalla "laundry room". Kuvissa värimaailmakin on houkutteleva. Jotain turkoosin sinertävää seinät tulee olemaan. Lisäksi vaaleat hyllyt, vähän "pyykkikorin väriä ja materiaalia" ja tumma laattalattia. 

Arkisia haaveita ja suunnitelmia siis tänään.

Nyt vaihtelun vuoksi hetki psykiatrian näkökulmaa aspergerin syndroomaan ja sitten tuutilullaa.

Palaillaan taas.

Kiskis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti