perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäishaikeilu

Tänä aamuna unohduin muistelemaan menneitä apunani läppärin valokuvakansiot. Mulla oli monena peräkkäisenä vuotena tapana lähteä pääsiäiseksi (ja syyslomaksi) seurakunnan matkalle (tai ihan ominpäin ystävän kanssa) Pietariin. Opiskeluaikana tähän ei kuitenkaan ollut taloudellista mahdollisuutta ja viimeksi vierailikin Pietarissä syksyllä 2008. Iski hirveä Pietari-ikävä, kun tajusin että taas viilettää yksi pääsiäinen ohi enkä tänänkään vuonna päässyt vierailemaan itärajan takana.

Tästä Pietari.ikävästä johtuen nyt teille kuvapläjäystä mun pääsiäisestä -06 Pietarissa:

Meidän asunto tuona pääsiäisenä

Kuten kuvista ehkä näkyy ei kyseessä koskaan ollut mikään loma- tai turistimatka. Vaikka aina saatiin kyllä mahdutettua pariin päivään shoppailua tai kulttuuria oli matkan pääpaino aina avustustyössä ja vierailuissa lastenkoteihin, -sairaaloihin ja katulapsikeskuksiin. Yksi valtavan tärkeä osa matkaa olivat myöskin ystäväperheet joita aina käytiin tervehtimässä ja nauttimassa heidän vieraanvaraisuudesta. 

Mulle Pietari on näyttäytynyt ehkä ihan muuna kuin häikäisevänä kulttuurikaupunkina, mutta sitäkin rakkaampi se mulle on mitä. En suinkaan ikävöi Pietarissa komeita turistinähtävyyksiä tai valtavia shoppailumahdollisuuksia, vaan ystävien lämpimiä koteja ja lasten iloisia ilmeitä. Tätä kaipuuta on kyllä kestänyt ihan liian kauan. Remonttia tai ei, ensi syksynä teen kaikkeni päästäkseni vierailulle.

Hyvää pääsiäistä kaikille!
Pitkäperjantain alkuperäinen sanoma ei ehkä ole kevein, mutta itselleni se on äärimmäisen rakas. 
Nauttikaa kevään tulosta (mielellään ilman aamuisia lumiyllätyksiä) ja pääsiäisen ilosanomasta!

<3 Kiskis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti