torstai 28. heinäkuuta 2011

ft-piirakka

Koska mun blogi on viime aikoina tuntunut täyttyvän pelkistä kukista ja maisemista, niin nyt vihdoin jotain ihan muuta: herkkuja!

Meillä töissä ekat kaks viikkoa joka päivä joku jäi lomalle tai juhli synttäreitä/nimppareita. Sehän tiesi sitä, että joka päivä joku kantoi jotain herkkua kahvipöytään. Nyt onneks kaks viikkoa on herkuissa ollu hiljasempaa. (btw. Uskomatonta et mä oon ollu tuolla jo neljä viikkoa. Hiukka on menny heinäkuukin nopeesti.)

No, asiaan. Seuraavan juustotortun, jonka ristin fyssäripiirakaks, ohjeen pihistin juurikin töistä kun yksi lomalle jäävä fysioterapeutti kiikutti tätä työpaikan pakkaseen ja tarjosi lounaalla. Tää on todella helppo tehdä ja varsinkin tälläsinä hikisinä kesäpäivinä mukava valmistaa. Ja tietty syödä.
on muuten yllättävän hyvää tuo appelsiinituorejuusto ihan pelkästäänkin - digestiven päällä
Tähän ei tarvita kuin kaksi kananmunaa,  desi sokeria, purkki tuorejuustoa (maustamaton tai appelsiini), purkki kermaa , vaniljasokeria hippunen ja digestivekeksejä joku kymmenkunta. Kekseistä reilu puolet murskataan vuuan pohjalle ja päälle kaadetaan seuraava seos: kananmunan keltuaiset sekoitettuna tuorejuustoon ja sokereihin, sitten kermavaahtoon ja lopulta valkuaisvaahtoon. Tasoitellaan ja ripotellaan päälle loput keksimurut. Sitten vaan yöksi pakkaseen ja tarjoilua ennen sulamaan (n. 30min). Parhaimmillaan silleen et saa just lohkottua lusikalla jäisestä piirasta paloja.
Nam nam.
Täytyykin ruveta pohtimaan, mitä ihmettä vien itse tarjolle kahden viikon päästä kun kesäsijaisuuteni loppuu. Etsitään siis loppukesäistä herkkua, jonka kuskaa helposti bussilla tunnin matkan kodin ja työpaikan välillä.

Nyt äidin luo mustikkapiirakalle.

Namnam
Kiskis
;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti