lauantai 24. maaliskuuta 2012

Paperikaupassa

Meillä on kesällä yhdet juhlat, jotka vaatii pikkuisen kaikenlaista järjestelyä. Onneksi ystäväni auttaa ja patistaa minua niiden hoitamisessa, sillä itseltäni sisäsyntyinen kiinnostus tällaisien juhlien järjestelyyn puuttuu lähes kokonaan. Onneksi kuitenkin olen itsekin alkanut pikkuisen innostua.

Viime viikonloppuna suunnattiin tämän ystävän kanssa Helsinkiin viettämään tyttöjen viikonloppua. Yövyttiin Katajanokalla ja päivät kierreltiin kaupunkia. Shoppailtiin ja syötiin hyvin eri ruokapaikoissa. Sellainen rento viikonloppu irti arjesta ja vailla mitään tarkkoja suunnitelmia tuli kyllä tarpeeseen.

Yksi asia kuitenkin oli tehtävälistalla. Löysin nimittäin netin syövereistä "paperikaupan" jossa oli pakko päästä käymään. Niihin kesän juhliin liittyen tarvitaan nimittäin jos jonkinmoista paperia ja pahvia ja tällaisena wanna-be-ekoilijana halusin kiinnittää huomiota jopa käytettävien papereiden eettisyyteen ja ekologisuuteen. Aikani Googlea käyteltyäni löysin Studio Himalayan nettisivut ja yrityksen Nepalissa reilun kaupan ja kestävän kehityksen periaatteilla valmistetun paperivalikoimansa.


Studio Himalayalla (Lalupate Oy:llä) on nettikauppakin, mutta itse halusin päästä hiplaamaan ja näkemään paperit ihan oikeasti ennen kuin lähden tilailemaan mitään netistä kotiin ja viime viikonlopun Helsinginreissu tarjosi siihen mahdollisuuden. Himalayan liike sijaitsee Helsingissä Herttoniemessä ja on auki vain sovitusti. Lauantai aamuna soitin netistä löytyneeseen puhelinnumeroon ja mukavan oloisen naisäänen kanssa sovin tapaamisen liikkeen luona samana päivänä klo 13. Reittiopas neuvoi aikamoisen kiertoreitin, mutta löysimme ystäväni kanssa kuitenkin perille. Siilitien metroasemalta liikkeen ovelle kävelee alta 10 minuutin. Rakennus on teollisuusalueen tyyliin sopivasti kolkko ja harmaa iso varastorakennus jossa ei uskoisi minkään näin hienon olevan. Mutta kannatti käydä, sillä sisällä pienessä varastohuoneistossa odotti todellinen väriloisto ja eettisen askartelijan aarreaitta.


Nepalilaisia ja japanilaisia käsintehtyjä papereita rivitolkulla. Yksivärisiä, kirjavia, neutraaleja, koristeellisia, kiiltäviä, mattoja, rosopintaisia ja sileitä. Kaikenlaisia. Ihania.
 
Lisäksi firma myy kaikenlaista muuta. Erityisesti mua houkutti nuo sinettivahat ja -leimasimet.
Palvelu oli enemmän kuin hyvää. Yrityksen omistaja kertoi mielellään tarinaa Studio Himalayan takana ja oli selvästi ylpeä tuotteistaan. Saatiin loistavaa palvelua ja aikaa rauhassa katsella vaihtoehtoja, laskeskella arkkimääriä ja asiantuntevaa opastusta. Käytiin mun ystävän kanssa iso paperipino läpi, kun omistaja kehoitti valitsemaan vain siistejä ja tasalaatuisia papereita ja tehtiin työtä käskettyä, mutta kun omistaja itse kävi valitsemamme paperit läpi tippui siitä ainakin 1/4 pois. "Tämä tahra tässä on nokea kulotuksesta", "tähän on selvästi lentänyt tuulen mukana hiekkaa kun paperit ovat olleet kuivumassa". Meistä ne kaikki näyttivät ihan siisteiltä, mutta tämä nainen selvästi tunsi tuotteensa ja halusi asiakkailleen vain parasta. Kaiken hyvän lisäksi nainen vielä kyyditsi meidät autollaan takaisin Siilitien metrolle kun oli itse menossa samaan suuntaan. Ihanaa että maailmasta löytyy tuollaisiakin asiakaspalvelijoita ja yrittäjiä.

Musta on hienoa, että tämä yritystä pyörittävä nainen on itse asunut maassa, jossa hänen myymänsä tuotteet valmistetaan ja hän käy siellä henkilökohtaisesti useamman kerran vuodessa, vahtii laatua ja tuntee kaikki työntekijänsä. Lisätietoja voi lueskella sieltä yrityksen nettisivuilta joille itsekin ensin eksyin: www.lalupate.com.

Olin kuin lapsi karkkikaupassa. Niin innoissani ja tyytyväinen ostoksiini. 
Kaikesta sitä voikin tulla onnelliseksi. Paperin ostamisestakin.

Nyt, mukavaa viikonloppua. 
Meillä tehdään taas remppaa täysillä koko viikonloppu. Siitä lisää myöhemmin.
<3 Kiskis

P.S. Tämä ei sitten ole maksettu mainos, vaan onnellisen paperinostajan intoilu.
Sitä paitsi musta eettisten tuotteiden ja yritysten ilmainenkaan mainostus ei koskaan ole pahasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti