perjantai 9. maaliskuuta 2012

Tarina seinälaatoista

Ylipäätään tällaisessa pienessä kaupungissa on hankala päästä laattakaupoille jos työskentelee naapurikaupungissa ja on kotona vasta viiden jälkeen, kun kaikki alan liikkeet sulkevat ovensa 17.30. Ollaan siis oltu alueen laattaliikkeissä niitä ärsyttäviä asiakkaita jotka astelee sisään juuri ennen sulkemisaikaa, ihmettelee, kiertelee, katselee ja vaatii vielä palveluakin. Mutta onneksi palvelua on saatukkin. Väkinäisillä hymyillä ehkä, mutta kumminkin. Ja yllättävän nopeasti ne yhteiset lempparit sieltä ovatkin löytyneet. Onneksi meillä on aika samanlainen maku (ja jos ei ole, niin yleensä Kultsin maku muuttuu kun vaan hieman taivuttelen.)

Jottei asiat sujuisi liian helposti, niin alkuviikosta tulikin sitten pulma. Mieleiset laatat oli tilattu - isot valkoiset seiniin, suihkujen taakse tulevat tummemmat laatat ja vielä täällä näyttämättömät lattialaatat - ja toimitus sovittu maanantaiksi. Maanantainapa kävikin niin, että Kultsi oli saanut puhelinsoiton että suihkujen taakse valitsemaamme mosaiikkia (Kuvassa vasen yläreuna) ei saadakkaan. Kyseinen laatta oli kuulemma maahantuojaltakin loppunut. No, laatoittaja valmiina ja vaihtoehto b:tä ei ollut. Meikäläinen töissä pitkän päivän ja Kultsi sitten omin päin valkkailemaan muuta laattaa. Liikkeestä lupailtiin selvitellä löytyisikö jonkun toisen kaupungin varastoista haluamaamme laattaa ja Kultsi etsi pari ehkä-vaihtoehtoa tilalle ja asiaan luvattiin palata tiistaina.

Tiistaina tuli tieto, että "ei oo". Mua harmitti hirveesti, että edes pitävät ko. liikkeessä esillä laattoja joita ei sitten saadakkaan. Laatoittaja alkoi hermostua, että kyllä tässä nyt jotain pitäis jo ruveta saamaan seinälle laittaa. Ei ollut Kultsilla helppo tehtävä yrittää yksin valita sitä "huomio"-laattaa kun mä en töiltäni päässyt kaupoille mukaan. Koko bussimatkan kotiin mun kännykkä piippasi - vuorotellen tuli kuvaviesti jostain ehkä-kivasta laatasta ja vuorotellen soiteltiin että "no tykkäsitkö? mitä maksaa? minkälainen pinta? Kuinka suuri?"

Kuvissa siis Kultsin lähettelemät kuvat ehkä-kivoista.
Ylimpänä vasemmalla se alkuperäinen haluttu laatta.

Ja tiedättekö, kun on johonkin jo oikein tykästynyt, niin on tosi vaikea enää nähdä mitään muuta kivana. Asiaa ei yhtään helpota budjetin rajallisuus ja se, että haluamamme laatta oli hyvin edullista ja laattojen hinnathan vaihtelevat ihan hirrveen paljon. Moni ehkä-kiva laattakin karsiutui pois ihan vaan siksi, että olipa kuinka kivan näköinen tahansa, ei ihan oltu valmiita maksamaan yli 200 euroa neliöltä.

Päästiin sitten kuitenkin johonkin päätökseen parista laatasta tyylin "No, otetaan tätä jos löytyy heti varastosta mut sit jos joutuu tilaa ni sit ehkä tätä.. tai sitä joka tulee nopeempaa". Mulle oli kova pala suostua laittamaan seinälle jotain mitä en oo itse ollut tunnustelemassa ja valitsemassa, kun aika pitkäaikainen ratkaisu se sitten on ja joka suihkukerralla sitä sitten katselee, mutta minkä teet. Sittenpä kävikin niin, että kun Kultsin piti mennä tekemään sitä meidän ehkä-kivaa tilausta, niin se soittikin sieltä että onkin löytänyt yhden tosi kivan ja kohtuu hintaisen laatan jota olis jopa varastossa heti ottaa. Vähän samanlaisen kuin saunaan tulee. Sain tekstarilla kuvan, mutta ei siitä hirveesti selvää saanut. Tässä kohtaa olin kuitenkin jo niin uupunut tähän parin päivän laattarumbaan, että päätin antaa mennä. Jos Kultsi siitä tykkää niin ei se voi ihan hirvee olla. Ja niin Kultsi kantoi laatat kotiin ja mä odotin jännityksessä työpäivän loppuun että pääsen ne näkemään.

Ja kyllä! Ne on tosi kivat ja sopii just eikä melkeen tonne alas. Ainakin meidän mielestä.
Laatoittaja-appiukko toki löysi niistä yhden huonon puolen - kivitavara on niin kovaa että ei mennyt pora läpi sitten ollenkaan. Onneksi näppärä mies keksi keinot ja laattoja katkomalla sai sirkkelöityä putkille aukot. Saumat jää onneksi piiloon sitten kun hana on paikoillaan.

Loppu hyvin, kaikki hyvin ja laatat kauniisti seinässä. Sellasia remonttihaasteita meidän elämässä. Oikeestihan aika ihanaa elämä on kun tällaiset asiat on tällä hetkellä melkeen murheista suurimpia.

Maanantaina jatkuu remppa. Huomenna Ellivuori Joylaunch!
(Mä oon leiponu sinne pullaa koko illan.)

Sen pituinen se.
<3 Kiskis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti