torstai 21. kesäkuuta 2012

Raparperi-rahkapiirakka

Hyvää juhannusta kaikille!

Itse naputan vielä hetken töissä ja sitten suunnataan Kultsin kanssa ruokakaupan kautta kohti saarta.
Viime vuoden jussi meni vähän tylsissä merkeissä, mutta tänä vuonna aion nauttia mökkijuhannuksesta täysillä.

Muuna sivun täytteenä tällä kertaa vinkki hyvään ja helppoon raparperipiirakkaan, jota itse leivoin viikko sitten synttäreideni kunniaksi töihin ja meillä kotona kahvilla piipahtaville. Hyvä herkku näin juhannuksen aikaan kun raparperipuskat puskee vartta enemmän kun ehtii syödä.




400 gMurotaikinaa (voi olla pakastekin)

Täyte
1 tlk Maitorahkaa
1 tlk Kermaviiliä
2 Kananmunaa
2 dl Sokeria
2 rkl Sitruunanmehua
1 tl Vaniljasokeria

Pinnalle
n. 250 g raparperia pitkittäin ohuiksi suikaloituna
2 rkl sokeria (ruokosokeria)

Kauli sulanut taikina vuokaasi sopivaksi (itse jätin n. 1cm paksuksi). Nosta levy vuokaan ja painele se pohjalle ja reunoille. Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Asettele raparperit vuokaan tahtomallasi tavalla vieriviereen täytteeseen (pyöreään vuokaan aika hauska tapa on rullailla raparperisoirot vuoan mukaisesti). Ripottele päälle sokeria. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Tuoreet raparperit voi päästää tosi paljon nestettä ja piirakan hyytyminen siksi kestää. Kohtuu hyvä keino tähän on viipaloida raparperit jo edellisenä päivänä ja asetella ne johonkin kulhoon ja jääkaappiin. Niitä on sitten helpompi rullaillakin kun eivät ole tuoreeltaan niin helposti poikki rapsahtavia.
Kauniitahan nuo kuvat ei ole, mutta kauniilla asettelulla ja vaniljakastikkeella saa jälkiruokaihmeitä aikaan.
<3 Kiskis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti