torstai 28. kesäkuuta 2012

Valmis oleiluhuone

Pitkään aikaan enole mitään pitkää sepustusta kirjoittanut, enkä kirjoita tänäänkään. Postaustahti noin niinkuin muuten on onneksi hiukan kiihtynyt. Liekö sitten hyvä vai huono että mitta lyhenee ja tahti kiihtyy vai pitäisikö olla toisin päin?

Kuvissa kuitenkin tällä kertaa yritelmää kuvata kellariin valmistunutta oleskelu/tv-huonetta. Kuvat ovat jo parin viikon takaa, sillä nythän tuossa huoneessa on jo se telkkari kaikkine vermeineen ja pari istuinta. Sohva kannetaan alas joskus kun rappuset on saatu viimeisteltyä.Saako siitä mitään selvää?

Matala tila ruohonjuuritasolla ja lähinnä vaalean eri sävyjä ja tummaa puuta ja kiveä. Tykkään itse ihan hirveästi. Ikkunan viereisen oven takana kodinhoitohuone ja toisen oven takana vaate/varastohuone. Käytävä vie suihkutiloihin, työhuoneeseen ja portaisiin

Maalatulla tiiliseinällä Tikkurilan ´Tunto hienoa sävyssä Muskoviitti, muilla seinillä Stora Enson Effex-sisustuspaneelia sävyissä Snow ja Coal ja katto maalattu jollain valkoisella perusmaalilla ja nuo katto"hirret" on sillä antiikkipatinalla käsiteltyä hiottua peruspuutavaraa (en siis tiedä nimeä). Lattian mallia en enää muista, mutta Värisilmän liikkeestä haettua tummaa isoa laattaa (samaa suihkutilojen lattiassa pienempänä).

Sellasta faktaa tänään.
<3 Kiskis

8 kommenttia:

 1. Moi! Kuinka paljon teillä on nyt valmiissa oleiluhuoneessa huonekorkeus? Löysin blogiisi googlettamalla kodinhoitohuonetta kellarissa - samoja remonttitoiveita olisi itselläkin.

  VastaaPoista
 2. Moikka.
  Piti oikeen mitata kun en enää muistanut ulkoa noita korkeuksia. Oleiluhuoneessa siis korkeutta parhaimmillaan n.210cm, mutta "palkkikohdissa" joihin on upotettu lamppujen yms.johdot korkeus on n.200cm.
  Enemmänkin huonekorkeutta olis kaipailtu, mutta kun vastaan tuli peruskallio oli pakko lopettaa piikkaaminen ja tyytyä tähän. :)

  Kysele ihmeessä jos jokin muu remppahaaveissa askarruttaa, yritän vastailla niin paljon kuin tiedän ja miten me asioita ratkaistiin.

  VastaaPoista
 3. voi kyllä tämä on niin inspiroiva blogi että! :) olemme ajatelleet ostaa 60-luvin talon, jossa alkuperäinen sauna/kellari osasto ja kaipaisi tällaisen ison remontin, että sais kunnon saunan ja suihkutilan ja kodinhoitotilan, wc:n ja oikeastaan kaikki samat kuin te olette tehneet. jos sais kysyä.. minkälainen budjetti teillä on tässä ollut ja paljonkos on suurinpiirtein rahaa mennyt remonttiin.. ja teittekös paljon itse.. meillä olis myös ikkunoiden vaihto ja putkien vaihto jne.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Kiva kuulla että meidän remppakertomuksista on jollekin onspiraatioksi ja avuksi :) Teidän suunnitelmat tosiaan kuulostaa hyvin samalta kuin meidän. Budjetista voin paljastaa, että saatiin tönö kohtalaisen halvalla, 100 000 ja otettiin remonttilainaa 60 000. Vielä on lainasta sen verran jäljellä että positiivisten laskelmiemme mukaan just ja just voidaan saada loppu tehtyä sillä summalla. Paremmin olen ajatellut hintatietoja laittaa jahka alkaa homma olla paketissa kokonaisuudessaan. Itse tehdään ja sukulaisia ja ystäviä hyväksikäytetään niin paljon kuin mahdollista (meillä on ehkä poikkeuksellisen remontti-osaava lähipiiri), mutta toki ulkopuolisiakin on joihinkin hommiin tarvittu. Tsemppiä talohankintoihin ja remonttisuunnitelmiin!

   Poista
 4. ja saiskos rappusista kuvaa :) olettekos niille tehneet mitään.

  VastaaPoista
 5. Rappuset on jäänyt vielä kuvaamatta kun on vielä pientä hienosäätöä. Voin toki ottaa kuvat tästä vaiheesta ja postata uuteen blogiin: kiskiksen3.blogspot.com

  VastaaPoista