sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ruista ranteisiin

Ihanaa! Aurinko on jo toista päivää kaunistamassa keväistä Helsinkiä.

Ihanaa, ainakin niille jotka pääsevät ulkoilemaan. Itse tulin just koulusta ja onneksi tossa matkalla sain hiukan nautittua tosta kelistä. Eilisen viilipurkki- ja sanomalehtileikkien ja tämän päiväisten sirkusharjoitusten uuvuttamana, aion kuitenkin nyt lisäulkoilun sijaan ottaa pienet päikkärit. Katselen sitten herättyäni lähdenkö vielä lenkille vai inspiroidunko vaikka siivoamaan tätä läävää asuntoa.

Hehkutan täällä nyt tällaista uutta aluevaltaustani. Leivoin tällä viikolla itse aitoa ruisleipä. Ihan huikeen hyvääkin vielä. Sain ystävältä muutama viikko sitten juuren ja viikon alussa päätin sitten lähteä kokeilemaan josko saisin leivät leivoskeltua. Tuloksena torstaina paistetut kolme pyörylää, joista tosin puolet onkin jo tullut tuhottua kurkun ja juuston kera. Tosi herkkua.

 Ja terveellistä, helppoa ja halpaakin. Leipiin ei siis ole käytetty mitään muuta, kuin se saamani juuri, vettä, 100% ruisjauhoja ja hippusen suolaa.

Ystäväni kirjotti mulle FB:ssä ohjeet:
Eka aamu: 1 l vettä, juuri ja mukillinen ruisjauhoja. Toinen aamu: mukillinen jauhoja. Kolmas aamu: mukillinen jauhoja ( toki joka kerta sekoitat jauhot nesteeseen). Kolmas päivä: iltapäivällä/ alkuillasta lisää noin 3 mukillista jauhoja ja vajaa tl suolaa. Lisää jauhoja, jos liian tahmeeta. Leivo leiviksi ja anna kohota liinan alla n tunti. Laita uuniin 175 asteeseen reiluksi tunniksi. Tästä tulee kolme leipää. Ja jos haluat jatkossa tehdä, niin muista ottaa taikinasta uusi juuri!!! Voi pakastaa myös odottamaan seuraavaa kertaa. Nams ♥
Pakastin itselleni juuripusseja. Jos joku tuttu haluaa kokeilla, niin multa saa juuren sitten.

Nyt sinne unosille.
Nauttikaa sunnuntaista.
Kiskis

PS. Opin tänään jonglööraamaan ja olin ihmispyramidin päällimmäisenä. Ja ihan aikuisia oltiin kaikki osallistujat ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti