torstai 3. maaliskuuta 2011

Homemade Pizza

Heräsin tänään valoon. 
Aurinko tosin ei paistanut vaan meidän uusi sarastusvaloherätyskellohommeli.
Linnunlaulua ja pikkuhiljaa kirkastuvaa valoa. Josko sillä reseptillä saatais meidät heräämään virkeämpinä pimeinä aamuina.
Uudesta herättäjästä huolimatta odottelen innolla niitä oikeasti aurinkoisia aamuja.

Tänään herkuteltiin pitsalla. Meidän herkkupitsaan tehdään omasta taikinasta pohja, päälle chilistä tomaattimurskaa, ananasta, kanaa, pinaattia ja mozzarellaa. Lisäksi päälle tuoretta rucolaa. 
 
Sellainen "kevyt" päivällinen-iltapala -yhdistelmä.
 

Mun mielestä paras pizzapohja syntyy näin:


Ainekset:
2,5 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa / puol pussia kuivahiivaa
7 dl jauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola.
Liuota hiiva veteen. / Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veteen.
Laita kuusi desiä jauhoja laakeaan astiaan ja tee keskelle kuoppa. 
Kaada kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. 
Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. 
Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.
Kohota taikinaa lämpimässä noin tunti.
Kauli valmis taikina pellilliseksi.
Pohjasta saa rapean kun on lämmittänyt uunipellin uunissa jo valmiiksi ja laittaa valmiin pohjan siihen.
Levitä kastike pizzpohjalle ja asettele päälle täytteet ja juusto. 
Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja reunat ovat saaneet väriä.

Taidanpa hakea vielä yhden palan.
Heippa!
Kiskis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti